You are here: Home / Медицина / MЦ Лоземед

MЦ Лоземед

    София, ул. Цветна градина 72  0882 402 102

MЦ Лоземед

Нов лазарен метод за лечение на дископатия и дискови хернии.

Гарантираме връщане на средствата при липса на подобрение.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ РЕВОЛЮЦИЯ В ЛЕЧЕНИЕТО НА ДИСКОВИ ХЕРНИИ

Всеки втори българин над 40-годишна възраст страда от болки в кръста в резултат на гръбначни изкривявания и шипове или от заседяване продължително време пред компютъра. С такива оплаквания вече има и хора около 30-те.

А от 30 до 50% от населението на земята страдат от радикулити, дискови хернии, стенози, увреди след ламинектомии (операции на гръбнака) и от болести, известни с народните им названия – лумбаго, ишиас, шипове, дископатии, показва американско изследване.

Дисковата херния е най-честото заболяване на нервната система. При него се нарушава целостта на диска на прешлена, особено на хрущялно-тъканната пластинка, която свързва прешлените. Това е заболяване на гръбначния стълб, при което се разкъсва външния фиброзен пръстен на междупрешленния диск, което позволява на частички от прешлена или неговото централно ядро да се деформира и да излезе назад или встрани и да притисне минаващото от там коренче на нерва. Може да се получи на всеки диск от гръбначния стълб, но най-често е в шийния или поясен сектор (15 пъти е по-често засягането там).

Досега българските невролози и терапевти преборваха болковия синдром основно по два метода – чрез лекарства, приети през устата или мускулно, или чрез операция. Сега в България се прилага и ново лечение – чрез високо енергиен лазер и колаген.

– Терапията се състои от два етапа: първият – лечение с високо енергиен лазер, с помощта на който се премахва възпалението и респективно болката на засегнатия нерв. Ако се премине успешно първият етап, тогава преминаваме към втория, който зависи от вида дискова херния. Чрез него вече лекуваме причината, т.е., самият дисков пролапс, който е притиснал нерва. Тук лечението може да се приложи чрез друг вид лазер или чрез отблокиране с колаген.

Методите са различни в зависимост от вида на дисковата херния. Това се установява от изследванията, които правим и затова лечението в този втори етап е много индивидуално. Но първият етап е винаги високо енергиен лазер, за да премахнем болката или възпалението. Ако не можем да премахнем болката и възпалението, не можем да преминем към втория етап – връщаме и средствата, които пациентът е инвестирал за лечението.

Нов лазарен метод за лечение на дископатия и дискови хернии. Гарантираме връщане на средствата при липса на подобрение.

Comments are closed.

Scroll To Top