You are here: Home / Услуги / Художествена галерия Силистра

Художествена галерия Силистра

        Силистра 086 822 039

Художествена галерия Силистра

Художествена галерия Силистра се помещава в една от най – представителните сгради в нашия град строена със средства на силистренски граждани в края на XIX в. Завършена през 1892 г. като първото Педагогическо училище. През годините тя е функционирала като Съдебна палата, Административна палата, Втора гимназия и Музейна експозиция.

Фонда на Художествена галерия Силистра вече има над 1500 художествени творби – живопис, графика, скулптура, които запознават посетителите, специалистите и културолозите с ценни творби от българското изобразително изкуство.

Изключително популярна е Зала 13 на втория етаж, където сред творбите от постоянната колекция редовно се провеждат представяния на книги, рецитали, камерни концерти и други. В този си вид Силистренската Художествена галерия се утвърди като един истински музей на българското изобразително изкуство и значим център в културния живот на Силистра.

Художествена галерия Силистра се помещава в една от най – представителните сгради в нашия град строена със средства на силистренски граждани в края на XIX в. Завършена през 1892 г. като първото Педагогическо училище.

Comments are closed.

Scroll To Top