You are here: Home / Заведения / Ресторант – Винарна Дарзалас

Ресторант – Винарна Дарзалас

  Варна, бул. Мария Луиза 13  0899 929 061 / 0888 536 916

Винарна Дарзалас и вкусът на доброто вино

Точно преди тринадесет години във Варна се появи едно по-различно място, извън стандартите на обичайния тип заведения, в които човек отива, за да прекара приятно няколко часа или просто само да се нахрани. Така се роди първият вино клуб в града – Вино Клуб Варна – клуб на почитателите на българското вино.

Основната цел беше и си остава да предоставяме възможност на любителите на виното да се запознаят с вековните традиции в лозарството и винарството по нашите земи, да популяризираме българските вина, да обогатяваме винената култура, да съдействаме на колекционерите за намирането на любими и редки вина, да доставяме незабравими емоции, потапяйки се в необятния свят на виното. Стази идея бе издадена и карта на лозаро-винарските райони в страната. В нашата енотека сме събрали колекция от над 500 уникални бутилки български вина.

Създали сме това място за всички, които обичат виното. При нас няма място за снобизъм – Виното е за всички и то ни сближава.През последните години клубът се утвърди като място за провеждане на професионални и любителски дегустации и презентации на вина от различни изби. Като пионери в лансирането на винената култура в гр. Варна, успяхме да разчупим стереотипа при провеждането на дегустациите.

Увеличаването на желаещите да се докоснат и опитат от еликсира на боговете, както и нашето желание да отговорим на повишения интерес към българските вина и да развиваме винената култура като съчетание на вино с храна, доведоха до нужда от по- рационално пространство.
С удоволствие Ви информираме, че от началото на месец април ВИНАРНА ДАРЗАЛАСе на ново място – в избата на стара къща от 1897г.( построена от генерал Иван Петров, чиято съпруга Елена е от фамилия Анемоянис, занимаваща се с търговия, лозарство и винарство ), Къщата се намира в центъра на града, бул. Мария Луиза 13, на 200 м. от Катедралата и 300 м. от Археологическия музей.

Съхранен е стилът от старата изба, в която се помещаваше Вино Клуба; съчетанието от дърво, тухли, камък и светлината от свещи допринасят за създаването на една уютна атмосфера. Запазена е музейната експозиция за историята на лозарството, винарството и бъчварството в България: предмети, книги, статии, снимки, представящи тези дейности.

Винарната разполага с действащи технически носители на звук и образ от преди 50 години до наши дни: грамофон, CD плейър, MP 3, DVD, видеопрожектор и екран. Богатата колекция от винилови плочи и CD допринася за незабравимо настроение с любими мелодии.
Наличието на кухня и барбекю дават възможност за предлагане на различни ястия от българската и интернационална кухня, подходящи за съчетаване с различните вина.

През цялата година организираме дегустации на вина и високоалкохолни напитки. Те се провеждат без ограничение минималния брой участници.

Капацитетът на избата на ВИНАРНА ДАРЗАЛАСе 50 места. Едновременно с това има и 40 места в зимната градина и 20 места на открито, разположени в двора на къщата. Предлагаме изхранване на организирани групи по предварително уговорено меню, както и възможност за заявяване на фолклорна и друга програма.

Освен презентации и дегустации организираме коктейли, фирмени и частни партита, чествания на рождени дни, юбилеи, тематични срещи, сватбени и семейни тържества и други. Ако имате и по-нестандартни идеи за организиране на тържеството си, не се колебайте да ги предложите – те са винаги добре дошли.

Богатата винена листа и разнообразното меню от ястия са на разположение на всеки желаещ да опита от изкушенията на ВИНАРНА ДАРЗАЛАС – името на великия бог на древния град Одесос, покровител на изобилието, на земните недра и отвъдното.

ДОБРЕ ДОШЛИ И НАЗДРАВЕ!

Точно преди тринадесет години във Варна се появи едно по-различно място, извън стандартите на обичайния тип заведения, в които човек отива, за да прекара приятно няколко часа или просто само да се нахрани. Така се роди първият вино клуб в града – Вино Клуб Варна – клуб на почитателите на българското вино.

Comments are closed.

Scroll To Top