You are here: Home / Услуги / Плувен клуб Антон Михайлов

Плувен клуб Антон Михайлов

    София,  ул. Акад. Петър Динеков 23, ап. 5  0878 60 00 85

Плувен клуб Антон Михайлов

Плувен клуб Антон Михайлов е създаден на 29.05.2002 г. в гр. София. Основатели са осем души ентусиасти и любители на плувния спорт. За название на клуба е избрано името на председателя на управителния съвет и главен треньор Антон Михайлов – първият български световен шампион по плуване за ветерани. Клубът е колективен член на Българска федерация плувни спортове и в своята дейност се съобразява с всички нейни изисквания. Дейността на клуба е и в пълно съответствие с регламентите и предписанията на ЛЕН и ФИНА.

Цел

Основна цел на клуба е да популяризира плувния спорт във всички възрастови групи. В изпълнение на тази цел се организира обучение по плуване и тренировки за усъвършенстване на стиловете кроул, гръб, бруст и бътерфлай. Осъществяват се и тренировки за участия в състезания от регионален, републикански и международен мащаб за всички възрасти.

Дейност

Членовете на клуба лавинообразно нарастват в резултат на професионализма, с който се работи. Това налага да се търсят допълнително треньори и плувна база, които да задоволят по най-добрия начин потребностите и желанията на любителите на синия спорт. Имаме и първите шампиони по плуване.Организираме и провеждаме състезания по плуване за всички възрасти.

Материална база

В момента басейните, на които се води плувната подготовка са:

  • СПА Марина СПА Инерджи, Спартак
  • Басейн към хотел Кемпински-Зографски
  • Клубът преговаря и с други плувни бази за евентуално ползване

Треньори

Треньори към клуба са известни наши плувни специалисти:

  • Антон Михайлов (световен шампион по плуване за ветерани)

Мото

Здравето е най-добрата инвестиция. Плуването е най-добрият избор. ПК Антон Михайлов е най-доброто място.

Плувен клуб Антон Михайлов е създаден на 29.05.2002 г. в гр. София. Основатели са осем души ентусиасти и любители на плувния спорт.

Comments are closed.

Scroll To Top