You are here: Home / Битова техника / Паркети Хит

Паркети Хит

Класически паркет

Дъбовият паркет е най-популярния паркет от естествена дървесина в България (а и не само). Причините за това са, че дъбът има отлични качества – както технически, така и естетически. Дъбът има една от най-здравите дървесини, което го прави особено подходящ за изработката на паркет и дюшеме. Дъбовото дърво е устойчиво на гниене и деформации. Не на последно място дъбовата дървесина е широко разпространена и е сравнително достъпна ценово за масовия клиент.

Освен като качествена дървесина, дъбът има и много красива текстура. Паркетът от дъб изглежда много естествено и натурално и това е причината да е толкова предпочитан.

Дъбовия паркет се полага върху обезпрашен и грундиран под, чрез лепене със специално лепило. Така се елиминира вероятността за последваща поява на скърцане, разместване на ламелите и други недостатъци.

Трислоен паркет

Трислойният паркет е подова настилка, изработена изцяло от естествено дърво и съставена от механично слепени 3 слоя дървесина с обща дебелина между 12 и 16 Мм. Технологията на изработка на трислойния паркет е иновация на подовите настилки и гарантира липсата на каквито и да е усуквания и измятания, тъй като трите слоя дървесина се редят в противоположни посоки.

Най-горния слой, който представлява външния вид на паркета е изработен от висококачествена дървесина, която може да бъде завършена с байц, покритие от лак или масло, в разнообразни шарки (цяла дъска, двойна или тройна паркетина), с наличие на фаска и допълнителни защитни покрития. Другите слоеве се правят от иглолистна дървесина, като всеки слой се поставя напречно на предишния. Трислойният паркет позволява няколкократно циклене и се произвежда с клик система, която позволява изключително бързото и лесно монтиране.

Корков паркет Egger Cork+

Egger представя на пазара иновативни подови настилки за нова група клиенти. Основните характеристики на продукта са, че той е тих, топъл, мек и здрав. Тайната на колекцията е технологията на Egger Cork+

Прекият метод за печат (DPR) се използва за прилагане на действителния образ на шарката върху най-горния слой на корка, след което се запечатва с екологично съвместим еластичен лак. Това прави Cork+ по-здрав от много други готови за употреба паркети.

Дъбовия паркет се полага върху обезпрашен и грундиран под, чрез лепене със специално лепило. Така се елиминира вероятността за последваща поява на скърцане, разместване на ламелите и други недостатъци.

Готови лакирани паркети

Паркети Хит разполага с 16 декора масивен паркет от вид монголски дъб, който расте само в Усурийската тайга. Дъбовият паркет е с произход Русия, притежава много добри физико-механични характеристики и е с изключително красив фладер.

Дърветата, от които е направен паркета са на възраст между 100 и 150 години. Поради специфичните климатични условия в усурийската тайга и големите температурни амплитуди – температура през зимата достигаща до -45 градуса, през лятото до +38 градуса, дървесните видове на тази територия са изключително здрави и плътни.

Всеки един от декорите е допълнително обработен чрез байцване и лакиране. Характерното при обработката на тези паркети е, че те всички минават през цикъл на естествено атмосферно изсушаване, преди същинското сушенето в камери, като по този начин се подобряват механичните им характеристики.

Дъбовият паркет е най-популярния паркет от естествена дървесина в България (а и не само). Причините за това са, че дъбът има отлични качества – както технически, така и естетически.

Comments are closed.

Scroll To Top