You are here: Home / Туризъм / Къща за гости Каменови

Къща за гости Каменови

    с. Могилица  0889 890 372 / 030 36 52 33

Къща за гости Каменови

Къща за гости “Каменови”, с. Могилица работи целогодишно и е подходяща за семейни почивки. В това уютно и подредено в битов стил кътче на прекрасните Родопи можете да намерите невероятно спокойствие сред чист въздух и интересни природни феномени. По желание на гостите могат да бъдат организирани кратки еднодневни екскурзии до Смолянските езера, пещера “Ухловица”, Ягодинската пешера, пещера “Дяволското гърло”, извора на р. Арда, резерватите “Сосковчето” и много други природни забележителности в района.

Предлагаме на гостите си сафари, пешеходен туризъм, риболов в планински реки, бране на гъби и диворастящи плодове. Не пропускайте да се насладите на всички тези удоволствия и да си отпочинете в приятната атмосфера на Къща за гости “Каменови”, с.Могилица! Всички стаи разполагат със санитарен възел, кабелна телевизия, хладилник. Обзавеждането е съгласно съвременните изисквания за категорията. От чардака се разстила долината на Арда, а от прозореца извисява снага Ардин връх. Едно до скоро забранено място /Горна Арда е зад граничния кльон/, което ще ви очарова с неверояно красивата си природа. Изворите, чешмите, потоците и реките в региона са колкото звездите в нощното небе.

Билките, боровинките, дивите ягоди и малини растат кажи речи в дворовете. Къщата, разполага с механа и камина, интернет, кухнески ъгъл, локално парно, чардак, барбекю с пещ, външна WC, детска площадка и голям двор. Тук можете да опитате различни вкусотии от родопската кухня. Приготвяме агне в пещ или чеверме. Смилянски фасул с манатарки, пататник, качамак, клин, скара на дървени въглища или на тикла, а за закуска – родопска баница или марудници с прясно издоено мляко и билков чай.

Може да комбинирате с излети до близките пикници – “Дядова ряка” или “Узуновия камень”, както и да наемете кон или муле от съседите. Ардинското корито или горното течение на р. Арда успешно се развива като регион за пешеходен, пещерен, конен, ловен и риболовен туризъм. Махала Билянска е изходен пункт за Извора на р. Арда и за Ардин връх. Има обучени планински водачи, ловни дружини в с. Арда и с. Могилица, както и Местен съвет по туризъм в село Могилица.

Къща за гости “Каменови”, с. Могилица работи целогодишно и е подходяща за семейни почивки. В това уютно и подредено в битов стил кътче на прекрасните Родопи можете да намерите невероятно спокойствие сред чист въздух и интересни природни феномени.

Comments are closed.

Scroll To Top