You are here: Home / Услуги / Крафт Инвест

Крафт Инвест

      Слънчев бряг  0896 689 858

Картинг писта

ДЪЛЖИНА: 440 м.
ШИРОЧИНА: 7м.
ВРЕМЕИЗМЕРВАТЕЛНА СИСТЕМА
НОЩНО ОСВЕТЛЕНИЕ
СЪСТЕЗАНИЯ & ТИЙМ-БИЛДИНГ

Картинг писта Слънчев бряг е високо технологично трасе с дължина 440м. и широчина 7м., изградено през 2004г. специално за тренировъчните нужди на Автомобилен Спортен Клуб Меркурий. Пистата наподобява в умален модел някои от ключовите завои в календара на Формула 1- Параболика на Монца, Фибата- в Монако, Тамбурело- в Имола и Спуун- на Сузука. Същевременно, нощното осветление позволява на много ентусиасти да се докоснат поне частично до спиращите дъха среднощни гонки на Сингапур и Абу даби.

Трасето е изградено от специален гладък асфалт, съдържащ течна гума и осигуряващ най-високо сцепление дори и в прашните участъци, извън перфектната състезателна траектория. Динамиката на пистата, нейното сцепление и широчината й позволяват изпреварванията да стават лесно и комфортно /както от вътрешната страна на завоите, при спиране, така и от външната им страна- при ускорението след ъпекса/.

В трасето е вгадена QNH-електронна времеизмервателна система, която отчита всяка една от обиколките на съответните пилоти с точност до хилядна от секундата. Най- добрите времена на всеки пилот се записват и се води ежемесечна класация на най-добрите постижения.

В архитектурно отношение, след дългата старт-финална права, следва изключително високоскоростна и плавна комбинация от леви и десни завои, които позволяват преминаване на пълна газ със скорости около 60-80 км/ч и странично приплъзване, при ускорения от близо 2,5 Г. Тук ключови за всеки пилот се оказват както уменията за баланс на газта, така и физическите качества на тялото, поради силните центробежни натоварвания и високия адреналин.

След тази светкавична поредица от бързи завои, след рязка промяна на темпото в подготовка за атаката на най-техничния и бавен завой на пистата- Фибата. Тук се тества умението на пилота бързо да се приспособява при рязко сменящо се темпо- от динамика към прецизност. При успешно достигане до ъпекса на този завой, следва повторно ускорение през плавната кобинация от два последователни леви завоя в подготовка за достигане на максимална скорост на старт-финалната права.

Зоните за сигурност са изключително широки тревни площи, позволяващи свободно, безопасно излитане при допускане на пилотска грешка и последващо безопасно включване в сесията.

КАРТОВЕ: ШАСИТА MS

ДВИГАТЕЛИ: HONDA 200cc (7HP)

МАКС. СКОРОСТ: 80 КМ/Н

ОГРАНИЧИТЕЛИ ЗА ДЕЦАТА

УДЪЛЖИТЕЛИ ЗА ДЕЦАТА

Картинг писта Слънчев бряг е високо технологично трасе с дължина 440м. и широчина 7м., изградено през 2004г. специално за тренировъчните нужди на Автомобилен Спортен Клуб Меркурий. Пистата наподобява в умален модел някои от ключовите завои в календара на Формула 1- Параболика на Монца, Фибата- в Монако, Тамбурело- в Имола и Спуун- на Сузука.

Comments are closed.

Scroll To Top