You are here: Home / Туризъм / Комплекс Милен–Продановите къщи

Комплекс Милен–Продановите къщи

       с. Жеравна  0885 20 80 45 / 0879 16 05 16

Комплекс Милен–Продановите къщи

Комплекс Милен–Продановите къщи е разположен в горния край на Жеравна, в непосредствена близост до боровата гора и Старчанската кория от Йовковите Старопланински легенди. Съчетава възрожденска архитектура и автентичност със съвременен лукс и удобства. Тук ще видите уникални дърворезби и иконостас. Комплексът е нов, построен от местни майстори в типичен Жеравненски стил – с каменни стени и дувари и характерната за Жеравна дъбова обшивка.

Намирайки се на едно от най-високите места в Жеравна, можете да се насладите на най-красивата гледка и същевременно да бъдете на 200 метра от центъра на селото, в близост до местните музеи и забележителности: родната къща на Сава Филаретов, къщата на Руси Чорбаджи, Старото класно училище – сега картинна галерия, Йовковата къща, Църквата Св. Николай. Комплекс Милен–Продановите къщи е мястото, където вашата почивка ще бъде пълноценна и запомняща се.

Комплекс Милен–Продановите къщи е разположен в горния край на Жеравна, в непосредствена близост до боровата гора и Старчанската кория от Йовковите Старопланински легенди.

Comments are closed.

Scroll To Top