You are here: Home / Автомобили / Интерпан ООД

Интерпан ООД

  София, бул. Симеоновско Шосе 118  02 418 53 60

Интерпан ООД

ИНТЕРПАН ООД е основана през 1996 г.,когато CORGHI S.p.A от Италия / www.corghi.com / и предложи ИЗКЛЮЧИТЕЛНОТО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО за България.

Прочутата компанията CORGHI основана през 1954 г. от двамата братя, пионери Ерминио и Ремо Корги, оглавяваща мощната международна групировка NEXION, е най- големият световен производител предимно на различни машини за сервиз на автомобилни колела, както и съпътващото автосервизно оборудване.

Когато през 1960 година светът стана свидетел на началото на автомобилния бум единият от братята КОРГИ – Ерминио ИЗОБРЕТЯВА и патентова първата в света гумодемонтажна машина за леки и лекотоварни автомобили под името АРТИЛИО / ARTIGLIO/. Това изобретение стана ключ към успеха на пазара. Компанията бързо увеличава пазарния си дял и сега е още по-мощна и успешна.

Понастоящем КОРГИ е номер едно на италианския пазар и световен лидер в сектора на автосервизното оборудване за автомобили. Компанията има над 150 представителства в Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка и Австралия и има само производствен персонал от над 500 души, като реализира годишни продажби от над 100 милиона евро, 80 % от тях от износ. Нейните основни пазари са: Европа, САЩ и Япония, като в бъдеще голям интерес представляват Китай и Русия.

КОРГИ има три собствени филиала: един в Германия – Кьолн, един в Северна Америка – Хамилтън ( Охайо) и един в Китай-Шанхай.

След налагане на машините на CORGHI през 50-те години на миналия век, като безспорен лидер в производството на висококачествено и с отличен дизайн и ергономия автосервизно оборудване, FERRARI Workshop Equipment се споразумява с CORGHI S.p.A да оборудва своите workshops включително и за Formula 1 с машини КОРГИ, а CORGHI взима специфичното червено на FERRARI.

Същото прави малко по-късно производителя на луксозни и спортни автомобили MASERATI, погълната през 1997 г. от FERRARI, като делът на машините КОРГИ участващи в оборудването на техните упълномощени автоцентрове по света нараства с големи темпове.

Оборудването на CORGHI е хомологирано от най – големите производители на автомобили като: Daimler – Chrysler, OPEL/ GM, FORD, Peugeot-Citroen, FIAT Group, Renault, Toyota, Volkswagen Group, VOLVO и др.

В сътрудничество със световните производители на автомобилни гуми Bridgestone, Good Year, Mishelin и Pirelli и техните специални нископрофилни гуми BSR, RUN FLAT и PAX, CORGHI първи създава уникалните устройства за лесен и опазващ целостта на гумата и джантата и най – вече за лесен монтаж – демонтаж на нископрофилните гуми със специалните допълнителни устройства за тях като: SRE, SP 2000 и PU 1500, като следствие на това глобалната хомологация на цялата му производствена гама е логично продължение на неговата популярност в света.

ГРУПАТА КОРГИ, разширява своята търговска експанзия, като подписва с основаната през 1971 г. във Франция компания POINT S Development, европейско съглашение за сътрудничество. POINT S се явява водеща, независима, дилърска мрежа на гумицентрове и автосервизи в Европа с идея тяхното оборудване да бъде от КОРГИ.

ИНТЕРПАН ООД се гордее, че вече повече от 14 години дистрибуира и сервизира оборудването на световно известната компания CORGHI в България, за което беше наградена през май 2007 г. на световното изложение за автосервизно оборудване AUTOPROMOTEC в Болоня от Ремо Корги със СРЕБЪРЕН ПОЧЕТЕН ПЛАКЕТ за заслуги в продажбите и сервизното обслужване.

Машините, които ИНТЕРПАН ООД доставя от КОРГИ за леки, лекотоварни и товарни автомобили и автобуси са: гумодемонтажни и баланс машини, стендове за регулиране на геометрията на преден и заден мост, стендове за изпитване на спирачки, подемници и друго специализирано оборудване за автосервизи.

ИНТЕРПАН ООД от 2005 г. притежава сертификат за управление на качеството ISO 9001-2000.

Фирмата е организирала гъвкаво сервизно поддържане на машините в гаранционен и следгаранционен период с екип от висококвалифицирани специалисти, провеждащи ежегодно обучение в трейнинг центровете на КОРГИ и голяма наличност от резервни части.

Наши инженери получиха международен сертификат за обучение монтаж/ демонтаж на работещите в автоцентрове със специалните нископрофилни гуми изобретени от Bridgestone – BSR – SRE.

Корпоративни клиенти на ИНТЕРПАН ООД са голямата част от вносителите на гуми в България като: МЕДИНА МЕД ООД, ДИАНА ООД, М И Т ООД, РАДИАЛ ООД, ЕУРО-КАТЕНА, КАМП КОНСУЛТ БОРЯНА ГРУП и др., където оборудването на техните автоцентрове в страната е изключително CORGHI.

Наши специалисти, ползващи се с доверието на КОРГИ бяха изпратени от него в Черна Гора, Косово и Сърбия за монтаж на гумодемонтажната машина-робот ARTIGLIO MASTER, както и обучение за работа с устройството BSR – SRE на гуми BRIDGESTON и 3D стендове за регулиране на преден и заден мост EXACT BLACK TECH в автоцентровете на TOYOTA в тези страни.

ИНТЕРПАН ООД е основана през 1996 г.,когато CORGHI S.p.A от Италия / www.corghi.com / и предложи ИЗКЛЮЧИТЕЛНОТО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО за България.

Comments are closed.

Scroll To Top