You are here: Home / Медицина / Д-р Ангел Радев

Д-р Ангел Радев

             София, ул. Блага вест 3 02 441 79 70 / 0882 193 970

Д-р Ангел Радев

Казвам се Ангел Радев. Роден съм през септември 1982 г. в гр. София. Имах страхотно детство, изпълнено с много игри (криеницата, футболът и карането на колело ми бяха любими), пакости и незабравими приятелства.

През 2001 г. завърших средното си образование – профил с разширено изучаване на биология и химия. След като по време на гимназиалното си образование исках да се реализирам като какъв ли не (може би само не и като космонавт), в крайна сметка реших, че медицината е най-смисленото нещо, с което искам да се занимавам.

Така през 2007 г. след лудите, незабравими и неусетно изминали студентски години се дипломирах като лекар в Медицинския университет в София. За радост на мама, татко, баба и дядо станах доктор и наследих професията на родителите си. Малко след дипломирането ми се зачислих за специализация по ангиология (т. нар. съдова медицина).

Първите плахи и неуверени стъпки в медицината направих в Отделението по съдова хирургия и ангиология на Националната кардиологична болница. Няколко месеца по-късно продължих работата и обучението си в Клиниката по кардиология и ангиология на болница Токуда.

След близо 3 години работа в сферата на съдовите заболявания изненадващо за всички около мен, донякъде и за самия мен, аз реших, че искам да се занимавам с асистирани репродуктивни технологии. След немалко трудности и с малко късмет имах шанса да попадна в екипа на най-добрата ин витро клиника в България – ЦРЗ Надежда. След около година и половина работа в страхотния екип на д-р Стаменов реших, че трябва да довърша започнатото и така завърших специализацията си по ангиология.

В крайна сметка след един разговор д-р Стаменов прегърна идеята ми за създаване на структура за модерно лечение на разширени вени към МБАЛ Надежда в отговор на сериозността на проблема в страната ни. И така се стигна до създаването на сектор по съдова диагностика и съвременно минимално инвазивно лечение на разширени вени.

Семеен съм, с две прекрасни деца – син и дъщеря.

Интереси, хоби, свободно време:

Музика, книги, спорт, купони, срещи с приятели, море, планина, пътуване, храна, телевизия, кино, театър, радио и т.н.

Не забравям, че…

Човекът трябва да бъде преди всичко човек.Когато ми е трудно и се чувствам неуверен, си припомням финала на романа на Джон Стайнбек На изток от рая: Ти можеш!

Защо избрах да работя в Надежда:

Д-р Стаменов прегърна идеята ми за създаване на структура за модерно лечение на разширени вени към МБАЛ Надежда в отговор на сериозността на проблема в страната ни. И така се стигна до създаването на сектор по съдова диагностика и съвременно минимално инвазивно лечение на разширени вени.

Казвам се Ангел Радев. Роден съм през септември 1982 г. в гр. София. Имах страхотно детство, изпълнено с много игри (криеницата, футболът и карането на колело ми бяха любими), пакости и незабравими приятелства.

Comments are closed.

Scroll To Top