You are here: Home / Заведения / Bar dinner and beer Boulevard

Bar dinner and beer Boulevard

Банско, ул. Пирин 94 0898 695 228

Bar dinner and beer Boulevard

Произведена по обичайната технология, но за разлика от “обикновената” са спестени механичното пречистване – филтриране – и термичната обработка – пастьоризация. Бактериите, отговорни за ферментацията и други процеси при производството са живи – затова е и “жива”. Това води до силно намален срок на годност и я прави подходяща за консумация до 24 часа след производството. При прилагане на специални грижи – съхранение на тъмно, под налягане и ниска температура (например в кег), срокът за консумация може да се удължи до над 72 часа. Има и специални съдове с възможност за автоматично поддържане на температура между 0 и 5 градуса, процесите на ферментация се задържат достатъчно за да може да се съхранява няколко месеца.

Живата бира е мътна поради наличието на механични примеси. Те са от фини невидими частици до видими части от ечемичени или житни зърна (от малца) и парченца листа от хмел.

Живите бактерии – бирените дрожди – се счита, че са полезна хранителна съставка, съответно това важи и за този вид бира.

Произведена по обичайната технология, но за разлика от “обикновената” са спестени механичното пречистване – филтриране – и термичната обработка – пастьоризация. Бактериите, отговорни за ферментацията и други процеси при производството са живи – затова е и “жива”.

Comments are closed.

Scroll To Top