You are here: Home / Строителство / Щампован бетон – Милен Николов

Щампован бетон – Милен Николов

    Сливен  0889 65 57 34

Щампован бетон – Милен Николов

Щампован бетон е термин, с който се свързват всички видове настилки и облицовки, които се изпълняват чрез отпечатване на щампа, шаблон върху оцветен пластичен бетон. Щампован бетон спомага за изключително умелата имитация на различни видове естествени строителни материали – естествен камък, скали, плочи, дърво и др. Технологията щампован бетон Ви предоставя богат избор от цветове и щампи, които да се съобразят с индивидуалния вкус на всеки клиент. Чрез технологията на ” щампован бетон ” стандартният бетон се превръща в уникално декоративно изделие. Като основен компонент се използува бетона, който е най-употребяваният и лесно достъпен строителен материал.

В сравнение с другите строителни техники, технологията на полагане на щампован бетон позволява бързо изпълнение на настилките и облицовките. Тези преимущества са предпоставка щампованият бетон да се превърне в предпочитана техника за дизайнери и архитекти при проектирането и изпълнението на паркови алеи, търговски алеи, дворове, паркинги, гаражи, градини, басейни – пространства около басейни, заведения, механи, хотели, ресторанти, търговски обекти и др. Ползват се различни методи на обработка, оцветяване и импрегниране при щампован бетон .Ползват се различни киселинни оцетявания, прозрачни или интегрирани сухи и течни оцветители, добавки против пързаляне и механично изтриване и много други . Технологията ” щампован бетон ” е подходящ за изработка на, Настилки от щампован бетон; Облицовки от щампован бетон; Изкуствени скали и водопади от щампован бетон.

Установено е, че когато човек ходи, повече от 30% от времето гледа в земята и никак не му е безразличен характерът на настилката върху тротоара, пътеката или площада. При избора на цвят и рисунък е важно да се има предвид, че облицовките ще се наблюдават от различни точки на зрение – при разходка, от прозореца, от балкона или от мансардата.

Освен за получаване на стилово и естетически издържана среда, декоративният бетон с множеството си лица дава възможност и за осъществяване на някои чисто практични функции, като например обезпечаване на ориентация в пространството, чрез означаване на подлези, надлези, спирки, зони за отдих и други.

Щампован бетон е термин, с който се свързват всички видове настилки и облицовки, които се изпълняват чрез отпечатване на щампа, шаблон върху оцветен пластичен бетон.

Comments are closed.

Scroll To Top