You are here: Home / Медицина / Център за физиотерапия SwingMed

Център за физиотерапия SwingMed

   София, ул. Околовръстен път 72  0888 40 30 11

SwingMed

SWiNGMED е уред за динамично разтежение, който осигурява ефективно лечение на разнообразни проблеми в областта на гръбначния стълб и опорно-двигателния апарат. При него се използва тежестта на тялото, като уредът може да бъде настроен според индивидуалните нужди и предписания на всеки отделен пациент. Лечението със “SWiNGMED” протича по лесен и удобен начин, като се понася много добре от пациентите и рискът от самата терапия е минимален. Лекуването чрез разтягане (екстензия) е дългогодишен доказан метод в областта на физикалната терапия. При него периферните стави и гръбначният стълб биват разтягани чрез механично изтегляне, което води до многократно подобрение на оплакванията.

Основавайки се на дългогодишния принцип на терапията с разтягане на гръбначния стълб, която датира от преди хиляди години, TKH-Medical разработи “SWiNGMED” – уред за разтягане, в сътрудничество с университетски професор д-р Ерих Мур на Инсбрукския Медицински университет.

Лечебна процедура

Всяка терапия започва от легнало положение. На подбедриците се поставят специално тапицирани ластици, които са снабдени със затягащ се механизъм. Така обездвижените крака се окачват на подвижна основа, посредством която пациентът бива издиган до желаната позиция. Ергономично проектираното легло, което е лесно за нагласяване на височина от 20 до 50 см., дава възможност за удобство и комфорт при провеждане на процедурите. Терапевтът не само има непрекъснат визуален контакт с пациента, но също така може да се намеси по всяко време,без да бъде възпрепятстван от каквито и да било пречки.

Продължителност и честота на терапията

Процедурата е с продължителност приблизително около 30 минути. В повечето случаи се провежда 2-3 пъти седмично. Средно са необходими общо от 6 до 10 процедури. По време на терапията е предвидено използването на трептене с честота до 100 вибрации в минута. Процентът успеваемост е над 80 %, и според проучванията, ефектът в повечето случаи трае около няколко месеца, като в много от случаите нуждата от хирургична намеса е драстично забавена или отпада напълно.

SWiNGMED е уред за динамично разтежение, който осигурява ефективно лечение на разнообразни проблеми в областта на гръбначния стълб и опорно-двигателния апарат.

Comments are closed.

Scroll To Top