You are here: Home / Магазини / Христо Карп ЕООД

Христо Карп ЕООД

София 0889 306 483

Христо Карп ЕООД

Казвам се Христо Георгиев и от дълги години се занимавам с риболов на шаран основно на дъно и на косъм. За пръв път пробвах тази техника през 1991 година, като резултатите бяха противоречиви. Шараните кълвяха само на царевицата привързана на косъм, а на топчета, които купувах – не, и така в продължи няколко години. Това не ми даваше мира и аз започнах да си задавам въпроси – „Защо в другите страни рибите ги ядът, а у нас не?”, „Нима шараните знаеха че са в България?”.

Започнах да кореспондирам с колеги от Сърбия, които също ловяха на топчета и те ми казаха, че в евтините топчета, които купувам няма нищо което да привлече шарана, дори и да го опита той не го търси повече.

Тогава през лятото на 1998 г. свалих от интернет няколко рецепти и започнах да експериментирам. Отново проблем – някои от съставките не се внасят или трудно се намираха в България. Трябваше сам да си ги внасям. През годините тези рецепти се стопиха на четири основни, които работеха почти на всякъде. Тогава направих топчета на моите приятели в Сърбия и ги помолих да ги пробват там, защото техните шарани бяха опитвали доста топчета и за мен това беше предизвикателства. След като работеха в България дали щяха да работят и другаде?

Риболовците от Сърбия бяха много доволни от резултатите си с тези топчета. Това разбуди доста въпроси в мен и изпратих 10кг микс на един познат, които живее от години в Германия. По-късно той ми прати снимки с няколко шарана между 10 и 13.500 кг., които е уловил с тях.

Това ми даде кураж, че топчетата работят не само в България, а практически на всякъде. През 2006 г. изпратих малко дипове, микс и аромати на един българин живеещ в Испания – снимки от един от риболовните му излети ще видите тук.

Шараните кълвяха само на царевицата привързана на косъм, а на топчета, които купувах – не, и така в продължи няколко години. Това не ми даваше мира и аз започнах да си задавам въпроси – „Защо в другите страни рибите ги ядът, а у нас не?”

Comments are closed.

Scroll To Top