You are here: Home / Туризъм / Хижа Бонсови поляни

Хижа Бонсови поляни

Люлин планина 0988 936 535

Хижа Бонсови поляни

Хижа Бонсови поляни се намира в Люлин планина, на 5 км от кв. Горна баня. Разположена е сред стара букова гора под първенеца връх Дупевица. Единствената работеща хижа в цялата планина. Капацитет 13 легла, разположени в една четворна, една тройна и 3 двойни стаи. Има общ санитарен възел и баня. За подкрепяне хижата разполага с с голяма с битова гостилница където освен супите и скарата се предлагат и продукти от планината- сокове от бъз, шипки и къпини, планински мед, чай от билки.

Около хижата има прекрасни места за разходка, не много стръмни пътеки и отлични панорамни гледки към София, Перник, към Витоша, Рила и Стара планина. През зимата има добри условия за ски, както за начинаещи, така и за любители на по скоростни спускания. Една от най-добрите учебни писти за деца в Европа, според думите на един ски учител. Има и много места за пързаляне с шейни за децата, които не се качват на ски. Разбира се всичко това, ако има сняг.

Заведението предлага възможности за сватби, приятелски сбирки рождени дни и други чествания. Като цяло хижата и района около хижата са прекрасно място за почивка през всеки сезон. Предстои да се изградят съоръжения от въжета за атракции на децата. Околностите предлагат също великолепни условия за планинско колоездене. Има изградено трасе за международни състезания одобрено от световната федерация по планинско колоездене.

Алпийския тролей е атракционно съоръжение, което представлява алпийско или стоманено въже опънато между две точки, с наклон в едната посока.

Атракцията е за търсачи на силни изживявания, но за разлика от бънджи скоковете или парапланеризма например е достъпна и за деца. Спускането по тролея предизвиква едно приятно усещане за лекота и полет. Съоръжението на Бонсови поляни е на ниско за разлика от тролея на Чудните мостове, но скоростта по въжето си я има. Дълъг е 85 метра, опорните точки са две дървета, въжето е стоманено. Общо взето спуснеш ли се веднъж искаш пак и пак. Но приказките са излишни, просто елате и опитайте.

Хижа Бонсови поляни се намира в Люлин планина, на 5 км от кв. Горна баня. Разположена е сред стара букова гора под първенеца връх Дупевица.

Comments are closed.

Scroll To Top