You are here: Home / Услуги / Формация Звезди

Формация Звезди

Димитровград 0888 805 978 / 0886 037 238

Формация Звезди

Формация Звезди е създадена през 1997г. от Димчо Делев.
От Тогава насам се сменят няколко вокалисти на състава.

Делян Делев е във формацията от 2000 – та година, а Росица Делчева от 2003 – та. От тогава пее и Добромир Делев, а Гергана Димова фигорира в състава от 2004 година. Имат издадени няколко албума. През 2006 -та година издават албум с попфолк,озаглавен. Само Хитове – Only hits- част първа, с няколко от най-известните композиции на Димчо Делев. Изпълнители в него са Делян Делев, Добромир Делев, Гергана Димова, Магдалена Маркова и Дянко Делчев.

През 2007 – ма година оркестърът издава народен албум, под наименованието Поведи, Куме хорото. Имат клипирани над 25 клипа с народна музика. Изпълняват еднакво добре попфолк, балканска музика, българска и световна естрада Гастролирали са на концерти в много европейски страни.

Добромир посещава музикална школа по пиано и солфеж от 6 годишен. Завършва музилакна паралелка в Димитровград със специялност Народно пеене В момента е студент в НСА, специялност Култоризъм, вицешампион на Републиканските първенства по култоризъм за младежи през 2003 и 2005 – та година, конкурса Мечката през 2006 год. в Бургас и Републиканското първенство за мъже през 2006 и 2007год.

Делян е завършил Музикалната Академия в Пловдиви свири на синтезатор В момента работи като музикант по ресторанти, на празненства и много други поводи. Гергана Димова посещава уроци в школата на Димчо Делев няколко години, като получава солидна музикална подготовка.

Росица Делчева също е завършила музиланата паралелка в Димитровград. Кларнетист, саксофонист и гайдар на формацията е Тончо Тенев – концерт майстор от градския оркестър за забавна и танцова музика – гр.Димитровград Барабанист на формацията е Ангел Петров, който свири и на клавишни.

Формация Звезди е създадена през 1997г. от Димчо Делев.

Comments are closed.

Scroll To Top