You are here: Home / Услуги / Спортен клуб Самодива

Спортен клуб Самодива

Пловдив, ул. Чернишевски 9 0888 39 09 59

Спортен клуб Самодива

Танцова школа “Самодива” е създадена през 1998г. от художествения ръководител Даниела Трифонова. Възрастовата граница на танцьорите е от 3 до 20 години, разделени в 8 групи, занимаващи се със стиловете: класика, танцово шоу, джаз, модерн, характерен танц, латино шоу, етно шоу, Hip-Hop, акроджим, Belly dance и фолклор.  Всяка година се изнасят по два самостоятелни танцови спектакли, различни по сценарий и хореография. Децата от школата участват и в конкурси, турнири, телевизионни предавания, мероприятия организирани от общините, училищата и читалищата в Пловдив и в други градове.

В хореографията на танците се съчетават авторски движения, фолклорни, характерни и модерни елементи от различните стилове – включително акробатика, елементи от гимнастиката и актьорското майсторство. Основните занимания включват общообразователна и състезателна подготовка, насочена към утвърждаване на ансамбловия стил на танцуване. Танците влияят на физическата форма и позитивна емоционална нагласа на децата. Те са средство за хармонично развитие и социализация на личността.
Всяка година се подготвя нова програма и се използват различни танцувални техники. Единственият клуб с голям брой индивидуални състезатели, което се дължи на изключителния труд на ръководителите и най-вече на децата. Всички конкурси, в които сме участвали и имаме награди, са благодарение и на родителите, които помагат за цялостната визия на групата: декори, костюми и грим.

Участваме в национални и международни конкурси. На националния детско-юношески фестивал на изкуствата “Брацигово 2004”, взехме специалната награда за най-оригинални танци и костюми. През юни 2008г. участвахме в конкурса ”Слънце, радост, красота” – Несебър и нашите най- малки участници спечелиха две награди, а през 2009г. на същия конкурс цялата група спечели още една награда за характерни танци. Димитровград – специален приз за развитие в хореографията с още две награди. Несебър 2010г. – награда за дуети. Пловдив – девет купи за 1-ви, 2- ри и 3-ти места за солисти, дуети и групи. Банско – 1-ви, 2-ри и 3-ти места за стил танцово шоу и специалната награда за сценография и костюми. София 2011г. – конкурсът “Танцова въртележка” – две 1-ви места за солисти, 2-ро за група и две 3-ти места за дуети. Национален конкурс Димитровград – 1-во място в категория до 8г. и две 3-ти места за дуети. На международния конкурс “Утринна звезда” 2010г. – единадесет награди от 1-во до 3-то място. Отново на международния конкурс “Утринна звезда” 2011г. – 9 награди от 1-во до 3-то място за солисти и дуети. Хасково – квалификация за Световен шампионат в Белград – спечелени 4 квоти. На Световния шампионат организиран от международната танцова организация IDO, който се проведе в Белград спечелихме Световна купа, по танцово шоу-възрастова група 9-11г., единствената пловдивска група със Световна купа. През 2012г. от турнирите “Sofia Dance Fest”, “Фестивал на камерния танц” град Хасково и квалификационният турнир в град София спечелихме 8 квоти за Световния шампионат в Германия. На турнира в град Приморско през юни 2012г. спечелихме 11 купи и 39 медала за 1-ви, 2-ри и 3-ти места.

Танцова школа “Самодива” е създадена през 1998г. от художествения ръководител Даниела Трифонова. Възрастовата граница на танцьорите е от 3 до 20 години, разделени в 8 групи, занимаващи се със стиловете: класика, танцово шоу, джаз, модерн, характерен танц, латино шоу, етно шоу, Hip-Hop, акроджим, Belly dance и фолклор.

Comments are closed.

Scroll To Top