You are here: Home / Заведения / Ресторант New Presto

Ресторант New Presto

         Стара Загора, бул. Цар Симеон Велики 127 0887 81 00 21

Ресторант New Presto

От съвсем скоро емблематичното старозагорско бистро Райска ябълка вече се казва New Presto и е най-новото място за изисканата средиземноморска кухня, съчетана с нежна музика, професионално обслужване и уютна атмосфера. Менюто включва първокласни кулинарни предложения, създадени от сицилиански шеф-готвачи за новото начало на ресторанта.

Екипът от готвачи е обучен от сицилианските майстори шеф Лучиано и шеф Kармело, които са изготвили и менюто на New Presto. Точно затова и пастата в ресторанта се приготвя както повеляват италианските рецепти – ал денте, а сосовете и съставките към нея са само първокачествени, пресни и в точните съотношения – за да е съвършена всяка хапка. Ризотото (приготвено със сьомга или крехки телешки късчета с гъбки, поръсени с пармезан), има вкус, който може да бъде опитан само в Италия.

Богатството на италианската кухня е подчертано и в други апетитни предложения, като доматена крем супа с моцарела, паста със зехтин, чесън, босилек, пармезан, ароматни брускети, свински котлет по милански и крехки телешки скалопини, Формаджо Ди Капра.

С полъх от Средиземноморието са рибните предложения, между които тигрови скариди на грил, подправени с ароматни билки, лаврак, печен в морска сол (фламбиран и филиран на място от майстор-готвача), скамби Монтенаполеоне (тигрови скариди с ароматни билки, чери доматки, лимон и бяло вино в комбинация със спагети приготвени по специална рецепта). Прошнурованите (пълнени с пресни морски дарове, лук, маслинки и дресинг) розов домат или авокадо, според сезона, са сред блюдата, които няма къде да опитате на друго място.

От съвсем скоро емблематичното старозагорско бистро Райска ябълка вече се казва New Presto и е най-новото място за изисканата средиземноморска кухня, съчетана с нежна музика, професионално обслужване и уютна атмосфера.

Comments are closed.

Scroll To Top