You are here: Home / Заведения / Ресторант Тракийски Стан

Ресторант Тракийски Стан

Обзор ул.Утро 7 0899 300 073

Ресторант Тракийски Стан

Ние се намираме в гр.Обзор и работим за вас от 1991 година. Семейния ресторант Тракийски стан е разположен на 100 метра от плажа и на 100 метра от центъра на гр.Обзор. Нашия ресторант е направен в национален български стил, интериора е допълнен от различни старинни предмети. Отлично място за почивка на цялото семейство. Многообразното меню от българска и европейска кухня няма да оставят никой безразличен.

За Обзор

За началото на града е послужило тракийското население навлахос. В първото хилядолетие до новата ера на негово място от гръцки заселници е бил основан град Хелиополис (град на слънцето). След завоеванията на римляните в 1 век до новата ера в него е построен храм на юпитер и града е получл името хеополис (град на бога) или темпул йовис (храм на юпитер). Части от този храм са се съхранили и до днешно време в центъра на града. След разделението на римската империя през 395 год. на западна и източна (византия) в града се е намирала лятна резиденция на византийския император. Обзор е курортен град от 1934 год. посещението на града е полезно за лечение на бронхит и астматично-бронхитни заболявания. Това се обеснява с неговото разположение: брега на черно море, а зад него е стара планина покрита с гора. Града е разположен между варна (60км) и бургас (70км).

Нашия ресторант е направен в национален български стил, интериора е допълнен от различни старинни предмети. Отлично място за почивка на цялото семейство. Многообразното меню от българска и европейска кухня няма да оставят никой безразличен.

Comments are closed.

Scroll To Top