You are here: Home / Заведения / Ресторант Проя

Ресторант Проя

     София, ул. Захари Зограф 55  02 96 72 992 / 0897 84 92 36

Ресторант Проя

Първият ресторант с вкусно име отваря врати през 2002 година , а ароматите на подбрани домашни гозби и златна сръбска скара са най-добрата реклама на заведението. До днес блюдо от кухнята не излиза без одобрението и вдъхновението на Зоран, чиято кариера започва от престижния хотел Метропол в Белград. В гурме-владенията на Зоки бобът се подвизава като пребранец, лютеницата като айвар, кебабчетата и ущипците са близки роднини, пършутът е истински, сръбска скара –оригинална, свинските и телешки джоланчета – класика, супите- хит, а млечното теленце – шедьовър.

Гретинираните чушки и спаначеното пюре с яйца са мантра за вегетерианците, туршията е по тайна рецепта, тънките мезета са домашно пушени, а дюловата сръбска ракия може да изкуши въздържателите.

В менюто сръбската кухня сърдечно съжителства с българската национална кухня, което е още едно доказателство, че мир на Балканите може да има, особено когато минава през стомаха.

Вниманието към детайлите е пословично, а селекцията на качествени продукти- религия.

8 години след появата си на софийска почва, Проя е вече марка, а високата летва прескача само българската бизнес-половинка на Зоран – Сашка, която чете мислите на клиента, а работохолизмът и професионализмът й са част от визитката на ресторантите.

Адресите да дадете своя принос към българо-сръбската дружба са два: Нишава и Елемаг- Лозенец. Интериорът е стилен, сервизът – безупречен, музиката – фонова или оркестър според нуждите на компанията, клиентелата – дружелюбен микс от бохеми, интелектуалци, политици, спортисти и хора на изкуството.

Сашка и Зоки вярват, че отношението към храната е отношение към живота, а клиентът е най-скъп гост.

Първият ресторант с вкусно име отваря врати през 2002 година , а ароматите на подбрани домашни гозби и златна сръбска скара са най-добрата реклама на заведението.

Comments are closed.

Scroll To Top