You are here: Home / Заведения / Ресторант – Градина Филипополис

Ресторант – Градина Филипополис

Пловдив, ул.Съборна 29 0896 834 325 / 032 624 851

Ресторант – Градина Филипополис

Къщата на Хаджи Алеко, на ул.Съборна 29, със своята оригинална архитектура е сред най-ценните Възрожденски паметници в резервата Старинен Пловдив. Тя е съградена около 1865 г. от известния пазарджиклия – Хаджи Алеко Цветков.

В нея се помещава Арт галерия-музей Филипополис ,с изложени творби на признати български класици – Владимир Димитров-Майстора, Ненко Балкански, Димитър Казаков-Нерон, Никола Танев, Цанко Лавренов, Сирак Скитник, Димитър Гюдженов, Антон Митов и др.

В къщата е разположен и Ресторант-градина Филипополис! Със своята изискана кухня, богата винена листа и отлично обслужване, той е чудесно място за отдих и развлечение. А лятната градина предоставя несравнима панорамна гледка към Пловдив и кв.Капана, която през горещите летни дни и тихи нощи е притегателно място , както за пловдивчани, така и за гостите на града!
Всяка вечер гостите могат да се насладят на жива музика и романтична атмосфера!

Заведението е професионалист в организирането на частни празненства и сватби и предлага разнообразни оферти и идеи!

В къщата е разположен и Ресторант-градина Филипополис! Със своята изискана кухня, богата винена листа и отлично обслужване, той е чудесно място за отдих и развлечение. А лятната градина предоставя несравнима панорамна гледка към Пловдив и кв.Капана.

Comments are closed.

Scroll To Top