You are here: Home / Услуги / Пчелен мед Дар

Пчелен мед Дар

Пчелен мед Дар

Гамата от пчелни продукти, които ви предлагаме са плод на 20 годишният ни опит в тази област. Отглеждаме около 400 пчелни семейства. Качеството и натуралният вид на продуктите са водещи в нашата практика. Практикуваме подвижно пчеларство и благодарение на това добиваме разнообразни видове мел-акациев, лавандулов, липов мед, билков и манов мед от Странджа.

Медът съдейства за увеличаване на хемоглобина в кръвта, укрепва сърдечносъдовата дейност, под помага усвояването на калция при децата. Поради алкалното си действие, медът се препоръчва при стомашно-чревни заболявания. Витамините/В1, В2, В6, К, С, Д/, подпомагат обмяната на веществата и дейността на жлезите с вътрешна секреция, подобрява дейността на черния дроб. Етеричните и смолисти вещества действат ободряващо на хора с умствено или физическо натоварване или след тежко боледуване. Полезен е при високо кръвно налягане и артеросклероза. Има антисептични и антибиотични свойства.

Дневната доза мед за човек е 1-2 грама на килограм. Да се съхранява добре затворен и да не се нагрява повече от 45°С, над които се унищожават голяма част от ензимите и антибиотичните фактори.

Гамата от пчелни продукти, които ви предлагаме са плод на 20 годишният ни опит в тази област. Отглеждаме около 400 пчелни семейства.

Comments are closed.

Scroll To Top