You are here: Home / Медицина / Проф. д-р Румен Бенчев

Проф. д-р Румен Бенчев

   София, ж.к. Гео Милев, ул. Елисавета Багряна 14  028 704 947 / 0894 341 405

Проф. д-р Румен Бенчев

Проф. д-р Румен Бенчев е специалист по оториноларингология с дългогодишен стаж. Завършил е медицина в Медицинска Академия София. Работил е в клиника по УНГ болести в УМБАЛ Царица Иоанна – ИСУЛ като асистент и главен асистент, клиника по УНГ болести I МБАЛ София и Медицински институт на МВР, където е заемал длъжност началник клиника и заместник директор.

Председател е на Българското национално сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия. Бивш председател на Българско ринологично сдружение и като такъв организатор и лектор на първия в оториноларингологията международен курс по риносептопластика – Боровец 2009 г.

Основни насоки на работа:

  1. Ринология: комплексна диагностика и лечение на затрудненото носно дишане, функционална и естетична хирургия на носа, функционална ендоскопична хирургия на околоносните кухини, диагностика, функционално изследване и хирургично лечение на хъркане и начална сънна апнея; алергичен ринит, алергични заболявания на горните дихателни пътища; онкологични заболявания на носа и околоносните кухини; функционално изследване на носа в норма и патология.
  2. Ларингология: функционална микро-хирургия на ларинкса; стенози на ларинкса, ларингеални парализи, лазер микро хирургия на дрезгавия глас, начални тумори на ларинкса, двустранни ларингеални парализи.

Проф. д-р Румен Бенчев е специалист по оториноларингология с дългогодишен стаж. Завършил е медицина в Медицинска Академия София.

Comments are closed.

Scroll To Top