You are here: Home / Туризъм / Опознай България

Опознай България

   София, ул. Средна гора № 55  0894 694 202 / 02 4 802 658

Опознай България

Тук сме, за да ви накараме да обикнете България, така както ние я обичаме. Да я опознаете чрез забележителностите и, чрез историята и фолклора. Предлагаме ви да ви заведем на такива места и в такива моменти, че да се почувствате горди с родината си и земята си. Понякога ви водим извън пределите и, за да осъзнаете всъщност колко уникална е България.

Ние сме създали този профил, за да ви поканим да пътувате с нас. И не само това. Тук ще се намира и най-голямата туристическа енциклопедия, в която ще бъдат вписвани статии с информация за всичко свързано със страната.

Асеновград и Бачково

Свещената врата на Родопите

Да, става дума за Асеновата крепост и Бачковския манастир.Там,където природата е процепила планината, за да проправи път от Тракия към Беломорието.Там,където времето е съхранило сред руините на Асеноватакрепост църквата „Света Богородица Петричка.

Красотата на мястото се дължи не само на величествените родопски възвишения, но и на гледката, която се разкрива към Асеновград.Ако това, което ще видите до тук, не е достатъчно да ви зареди с енергия, Опознай. БГ ще ви заведе до Бачковския манасти!

По пътя дотам ще имате възможността да се насладите на всички природни блага, които

планината предлага – билки, мед, чай и др. Светата обител е една от най-старите в тази част на континента и някои сгради изглеждат така, както са изглеждали преди повече от 500 години.

Рилският манастир

Рилската света обител

„Аз пък отсега желая да пребивавам в тишина и безмълвие, за да се покая за своите прегрешения и да изпрося милост от Бога.”

Из “Заветът на Св. Иван Рилски”

Доближете се до духовното сърце на България, като посетите Рилския манастир. Мястото, върху което е изграден манастирът и днес привлича много поклонници, както през 10 век е направило същото със свети Иван Рилски, заселил се в тази част на Рила, за да намери единение с Бога. Манастирският комплекс е най-големият по размер и несъмнено един от най-красивите на територията на Република България. Играл е ролята на пазител на българщината в тъмните години на робството. Многократно ограбван и опожаряван, но винаги въздиган в целия си блясък, той е достигнал до наши дни, за да стане един от символите на страната ни.

Дунавска екскурзия по Балкански

Най-добре пазената тайна на Европа

Знаете ли, че за останалия свят Балканите звучат като екзотична дестинация, изпълнена с мистерии и контрасти?
Заради предразсъдъци, но може би с доза истина, Балканският полуостров е смятан за беден регион на Европа, но пък за сметка на това носещ почерка на древни изгубени цивилизации и велики империи, надарен с чудно красива и запазена природа.
Знаете ли също, че ние искаме или не, сме част от този „кръстопът на цивилизации”, а всъщност не знаем как да го ценим.
Опознай.БГ ви кани да преодкрием това, което е толкова близо до нас, а не ни прави впечатление.

Екскурзия до най-добре пазената природна тайна на Европа. Там, където Дунав си проправя път и разделя Стара планана от Карпатските планини. Там е Джердап или както се нарича още – Железни врата.
Една екскурзия в три държави: България,Сърбия и Румъния.
Ако ви се е случвало да чуете негативни коментари за северозападна България, то просто се опитайте да ги забравите. Ние от Опознай.БГ ще ви убедим, че това не е така! Как ще го направим ли? Точно с тази екскурзия, която пресича северозападната част на страната по диагонал:

Сгушеният в подножието на Язова планина Чипровски манастир „Св. Иван Рилски”, прелестният Лопушански манастир „Св. Йоан Предтеча”, пещерата Магура и световноизвестният природен феномен “Белоградчишки скали”. Ако това не стига да се убедите в красотата на тази част от България, гр. Видин е запазил за вас две малки изненади: втория по големина православен храм в България – „Св. Димитър” и прочутата средновековна крепост с древни римски корени Баба Вида.
От тук започва нашето дунавско приключение. Преминавайки по новопостроеното съоражение “Дунав Мост II”, свързващ Видин с Калафат, нашата цел ще бъде Турну Северин в Румъния. Град впечатляващ не толкова с красивата си архитектура, характерна за Централна Европа, но най-вече с манастира в покрайнините му –
Мраконската света обител, сякаш плаваща по водите на Дунава.

И ако си мислитe, че това е всичко, само почакайте да видите какво ви е приготвил Дунавският бряг от страната на Сърбия. Бялата крепост “Голубац”, със свойте високи кули изникващи от водата, завършени със страховити бойни зъбери. Прочутият императорски надпис Табула Траяна. Те са само допълнение към красотата на района, обявен за национален парк на Сърбия.

Бъдете сигурни, че за тези 3 дни Опознай.БГ няма да пропусне да ви покаже всичко, което си заслужава, по маршрута. Следват руините на късноримския град Феликс Ромулиана, средновековната пиротска крепост „Момчилов град” и познатия на българите Погановски манастир – духовна твърдина, издигната сред неземно красива природа, останала извън пределите на родината.

Това не е екскурзия за изпускане

Тук сме, за да ви накараме да обикнете България, така както ние я обичаме. Да я опознаете чрез забележителностите и, чрез историята и фолклора. Предлагаме ви да ви заведем на такива места и в такива моменти, че да се почувствате горди с родината си и земята си. Понякога ви водим извън пределите и, за да осъзнаете всъщност колко уникална е България.

Comments are closed.

Scroll To Top