You are here: Home / Селско стопанство / Ланд Декор ЕООД

Ланд Декор ЕООД

София, жк. Люлин 2, 279бл. вх.В

Подготовка на терена

Това е старта на всички по-нататъшни дейности по дворното Ви място. Премахването на треви и плевели, строителни отпадъци, камъни, дънери и други, както и тяхното извозване са дейности, с които се сблъсква всеки озеленител в началото на процеса изграждане.

Земни работи

Операциите по земните работи в двора са от решаващо значение. Ако трябва да се ръководим от етапността на работите по вашият двор, то това е първият-основен етап, върху който се изгражда останалата част. Затова на нея трябва да и бъде обърнато специално внимание и тя не трябва да бъде подценявана. Тези дейности в повечето случаи включват изкопи или насипи. Практиката ни показва, че в повечето случаи се налага извозване, доставка и насипване на нова почва. Терена се моделира по начин, който да служи като опорна точка на всички следващи операции, но и с цел да е максимално практично и естетично. В тази част се включват изграждането на подпорни стени, стъпала, тераси, определят се наклоните за оттичане на повърхностни води и т.н.

Дрениране на терена

Дренирането на терена е необходимо в условия на недостатъчно поемане на водата от земната маса. Причините за това могат да бъдат, както релефът, така и видът на почвата. Дренажната система не позволява образуването на заблатачени участъци, които могат да увредят растителността или да нарушат естетическия вид на вашият двор.

Напоителни системи

Мечтаният двор е немислим без напоителна система, която да подсигури постоянно и равномерно напояване, както на райграса, така и на цялата растителност в двора. С автоматизираното напояване се постига максимален ефект от засадената растителност и тревните площи. Не само това, напоителните системи пестят време и труд.

Плочопътеки

Алеите и плочопътеките позволяват да се достигне до всяко кътче, създават условия за разходка в естествена среда и дават възможност да се разгледа всеки елемент в градината от различен ъгъл. Освен функционалното си предназначение, плочопътеките придават и естествена красота на дворното място. Огромният избор на плочи от естествен камък дава възможност за различни алейни декорации, съобразени с желанията на клиента, цялостната визия на двора, сградите и стените около него. Декоративните плочопътеки в двора основно се изграждат на пясъчна основа и с тевна фуга. Вкореняването на тевата около камъка гарантира достатъчна здравина на пътеката като запазва естетическия й вид .

Водни ефекти

Водните ефекти в двора са все по-предпочитани и търсени. Това е може би най-успокояващият елемент от вашият двор. Независимо от това дали ще бъде езерце или поток, фонтан или водопад, водните ефекти имат за цел да приближат двора ви до естествената природа. Съществуват множество варианти, които да отговорят на изискванията на всеки един клиент.

Засаждане на растителност

Засаждането на растителността също е съществена част от комплексното озеленяване на двора. Факт е, че за правилното прихващане и растеж на растенията от основно значение е правилното им засаждане – сезон на засаждане, разстояния между растенията и т.н. На пазара растенията се предлагат в различни „опаковки“ – отгледани в саксии, контейнери, пакети, на земя и т.н. Всеки един от тях има определена специфика на засаждане. В тази част на изграждането на двора, трябва да се спомене и укрепването на големите дървета и храсти, покриването им с мулч и т.н.

Скални кътове и алпинеуми

Скалните кътове и алпинеумите се превърнаха в неизменна част от всеки двор. Възможни са множество комбинации, които да удовлетворят всеки един клиент и да създадат допълнителен уют и красота в двора. Те също изискват по специално внимание. Изграждането се извършва с едновремено декориране на камък, почва и растение. Малко са растенията, които виреят и изглеждат добре в такава среда. Правилния подбор на всички компоненти е решаващ за крайният резултат.

Затревяване

Затревяването е финалният етап от изпълнението. В зависимост от това дали теренът е сенчест или слънчев, дали тревните площи ще бъдат често използвани или не, има различни видове тревна смеска и изборът й е от съществено значение. Преди да се затреви терена е необходимо да се извърши предварителна подготовка, която включва премахване на едри буци пръст и камъни. Следва финно подравняване и валиране на терена. Самото затревяване се извършва с кръстосан посев, което гарантира равномерното разхвърляне на семената. За да се прихване семето е необходимо да се покрие с фин слой почва и да се валира. Честото поливане и косене са задължителни за бързото сгъстяване и растеж на райграса.

Полагане на тревен чим

Не всеки има възможността и желанието да чака до поникването на райграса след затревяване. Тревният чим дава моментален ефект и придава изцяло завършен вид на двора. Не случайно клиентите се спират все по често на него. Полагането е трудоемък процес, който изисква същата подготовка като при затревяването. След като теренът е подравнен и валиран се пристъпва към самото полагане на отделните парчета чим като не се допускат празни пространства между тях. След като чимът се положи на терена, следва валиране, което да изкара останалият въздух под чима и обилно поливане.

Разсадници София

Това е старта на всички по-нататъшни дейности по дворното Ви място. Премахването на треви и плевели, строителни отпадъци, камъни, дънери и други, както и тяхното извозване са дейности, с които се сблъсква всеки озеленител в началото на процеса изграждане.

Comments are closed.

Scroll To Top