You are here: Home / Туризъм / Калоянова Крепост

Калоянова Крепост

    Арбанаси  0882 111 113 / 0882 111 114

Калоянова Крепост

Атракцион Калоянова крепост се намира на 2 км от магистралата София-Варна на пътя между Велико Търново и Арбанаси върху прочутото с чистия си въздух и необикновено беломорско течение Арбанашко плато, в непосредствена близост до конната база и телевизионната кула. От него се открива невероятна гледка от птичи поглед към старопрестолния град.

Атракцион Калоянова крепост е едно смело предизвикателство към историята – средновековна крепост с бойници и кули, в която се влиза по дървен мост.

Паметникът на цар Калоян се издига величествено пред крепостта и е най-новият в съвременната история на България.

Историческите препратки са част от визията, интериора и артистичните праграми. Парапетите, аплиците и декоративната украса са реплики на оригинали, намерени на хълма Царевец.

Ресторант

Ресторант Калояновата крепост разполага с 450 седящи места, огромна сцена-дансинг, перфектен саунд и ефектно осветление – собствен оркестър и музикално-артистични програми с гост изпълнители.

Атракцион Калоянова крепост се намира на 2 км от магистралата София-Варна на пътя между Велико Търново и Арбанаси върху прочутото с чистия си въздух и необикновено беломорско течение Арбанашко плато, в непосредствена близост до конната база и телевизионната кула.

Comments are closed.

Scroll To Top