You are here: Home / Магазини / Калето-Трейд ЕООД

Калето-Трейд ЕООД

  с. Ветрен, ул. Теменуга 16  0888 208 207 / 0888 146 576

Как започва всичко?

От детския спомен за най-вкусната закуска – топла баничка с боза и желанието на един млад човек да възроди старата селска бозоворна и я превърне в модерна фабрика. В тайните и магията за производство на бозата г-н Дойнов е посветен от най-добрия майстор-бозаджия в околията – бай Митьо Трамвая, в далечната 1991 г.

Фабриката достига големи успехи в производството на боза. Благодарение на оптимизация на производствения цикъл и самата технология се постигат уникалните 2 тона на час варене и бутилиране на готовия продукт. Този производствен рекорд е регистриран през 2008 г. и в предаването Бизнесът идва на телевизия БТВ.

В отговор на потребностите на пазара производствената гама се разраства и през 1994 г. фирмата започва да произвежда и газирани и негазирани безалкохолни напитки със запазения знак Калето – гаранция за качество и традиция.

От детския спомен за най-вкусната закуска – топла баничка с боза и желанието на един млад човек да възроди старата селска бозоворна и я превърне в модерна фабрика.

Comments are closed.

Scroll To Top