You are here: Home / Услуги / Детска фотография Мартин Попов

Детска фотография Мартин Попов

             Русе, ул. Олимпи Панов 19, ет. 4 0889 369 889

Детска фотография Мартин Попов

Често задавани въпроси ?!?!?!

Как да си запиша час?

Фотосесиите се осъществяват само с предварително записан час!

Най-бързо и точно това може да стане като се обадите на телефон 0889 369 889. Разбира се, записване може да се направи,чрез лично съобщение на Фейсбук страницата или на e-mail: martinpopovphotography@gmail.com. Ще отговоря на съобщенията ви при първа възможност.

За да запишете час е необходимо да ми съобщите Вашите имена, името на детето/децата, възраст и да оставите Ваш телефон за обратна връзка. 1-2 дни преди фотосесията е необходимо да потвърдите вашият час, чрез телефонно обаждане.

В случай, че сте възпрепятствани, моля предупредете, че фотосесията няма да се осъществи!

Колко по-рано трябва да се обадя, за да си запиша час?

Имайте предвид, че записванията винаги вървят напред във времето. Ето защо е необходимо това да стане между 1 и 2 седмици предварително. Това важи за всички видове фотосесии.

В кои дни снимате?

Снимам в различни дни на седмицата и почти всички уикенди. Часовете, в които снимам са от 10 до 19ч.

Колко време продължава една фотосесия?

Фотосесията е с продължителност 1 час, като през това време се сменят декорите и тоалетите на детето.

С какво да се съобразя при избора на час?

Съобразете се най-вече с режима на детето. Желателно е снимките да не се правят в часовете, когато детето се храни или трябва да спи. То трябва да е сито, ведро и бодро за фотосесията. В противен случай фотосесията се превръща в мъчение за него и рискуваме тя да се провали.

Колко дрешки трябва да си носим за фотосесията?

Обикновено са необходими между 3 и 4 тоалета. Винаги може да носите с вас и повече, а на място в студиото да преценим кои от тях ще бъдат най-подходящи. Имайте предвид, че децата в повечето случаи се изнервят от преобличането, но това е нормално.

Може ли и родителите да се снимат с детето на няколко кадъра?

Естествено, ако говорим за количество от 3-4 снимки. Фотосесии, които са на цялото семейство от първия до последния кадър се водят Семейни и съоветно са на друга цена.

Какво представлява обработката на снимките?

Конвертиране на формата, подобряване на цветовете, контраст, острота, почистване на дребни дефекти, ротиране и изрязване на изображението.

Снимките изобразяват всичко това, което е реално заснето в студиото или навън.

В какъв формат са снимките, които ще получа?

Снимките получавате във формат JPEG, в пълна резолюция (размер) в дигитален вид.

Колко време след фотосесията можем да си получим снимките?

Предвид естеството на работата и натовареността, минималният срок за обработка е 2 седмици, а максималният срок – 3 седмици. След този срок аз се свързвам с вас на оставеният от вас телефон за получаване на снимките. В случай, че сте заявили и разпечатване на хартия, получаването става лично в студиото в уговорен по телефона час и ден. Ако снимките, които ще получавате са без разпечатки, ще ги получите по имейл.

За Коледните сесии, заснети след 15.12. и срокът от минимум 2 седмици за обработка, не мога да поема ангажимент да бъдат готови до Коледа!

Мога ли да получа снимките си по-бързо от стандартния срок?

Да, разбира се. Цената за експресна обработка се увеличава с 50 % от общата стойност на избраните от вас кадри. Получавате снимките до 3 работни дни.

Мога ли да участвам в конкурси със снимки, заснети от вас?

Разбира се, че можете, но е желателно да посочвате кой е авторът на снимките или да използвате тези с мое лого върху тях.

Мога ли да използвам снимките от фотосесията с рекламна цел?

Не. Снимките от фотосесиите са за лично ползване. Ако желаете да използвате снимките ми с рекламна цел това става чрез договаряне на конкретните цени и условия.

Снимките ще бъдат ли публикувани в интернет?

Да, единствено и само след предварителна уговорка с вас.

След 1.11.2015 г. родителите подписват декларация, в която уверяват, че са съгласни снимките на детето /децата / им да бъдат публикувани в интернет от мен /автора/ с рекламна цел, както и с цел разширяване на портфолиото ми.

Не желая снимките на моето дете да бъдат публикувани в интернет!

Няма проблем, но е редно да ме уведомите за това преди самата фотосесия.

Мога ли да снимам в студиото ви с фотоапарат, телефон или друг вид устройство?

Не, в студиото е категорично забранено да се снима! Също така интериора, декора и другите неща, създадени в студиото са плод на много труд, вложени идеи, средства и въображение и не бих желал да бъдат ползвани от друг, освен мен и моето студио.

Ще правим кръщене на детето ни, какво трябва да знаем/имаме предвид?

Кръщенето е много красив и важен момент в живота на вашето дете! Най-подходящ е летният сезон. Съобразете се с това, че това е и сезонът на сватбите и обикновено часовете в църквите за този вид събития се заемат много бързо. Ако планирате кръщене предвидете минимум 1 месец време преди датата на събитието, за да си запишете час в църквата. Ако е голям църковен празник натовареността е още по-голяма. След като вече имате уговорка с тях, можете да се свържете с мен. Ако желаете хубави снимки сред природата, може дапълнително да се направи фотосесия, която включва до 1 час снимки на вас и вашето дете / деца / . Имайте предвид, че не всяка църква поддържа двор с градина, а около някои дори изобщо няма подходящи места за подобни снимки. Ако имате колебания, аз бих могъл да ви дам информация и да отговоря на въпросите ви в тази връзка. Също така не всяка църква е добре осветена/някои са напълно тъмни и мрачни и в зависимост от това трябва да имате и различни очаквания за снимките си заради самите помещения. Не обичам да използвам светкавица, когато снимам в църква. Според мен тя само убива красотата и магията там. Но ако помещението е твърде тъмно, то използването на светкавица ще бъде неизбежно, следователно и снимките не до там живописни и естествени. Бъдете подготвени за това.

По време на кръщенето децата в повечето случаи са изнервени, плачат, дърпат се. Това изобщо не бива да ви притеснява! Приемет го като съвсем естествен процес, не се напрягайте и изнервяйте допълнително от това, отдайте се на момента!

В срок след 3 седмици след кръщенето ще получите всички снимки с обработка на диск.

Предстои ни тържество по случай рожден ден, какво трябва да знаем/имаме предвид?

Преди всичко, за да ме ангажирате за заснемането на вашето тържество, трябва да сте наясно къде и кога ще се проведе празникът. Свържете се с детския кът/заведението, уговорете подробностите и след това се свържете с мен, за да ви запиша в графика си. Ако имате колебания, насреща съм да ви помогна с избора на заведение/детски кът. Препоръчително е това да се случи поне 3-4 седмици предварително.

Помислете внимателно за мястото, на което ще се проведе детския рожден ден. Хубаво е да има детски кът или място за децата да се забавляват. Тъй като съм детски фотограф, кръчмите, таверните, баровете, дискотеките и т.н. не са най-подходящото място за заснемане на детски рожден ден! Наздравиците между роднините не са моят тип снимки. Аз снимам децата, докато се забавляват и по този начин улавям емоциите им в този ден! Ако желаете да ме ангажирате за 1 час, то тогава той обхваща събитията по-близо до момента с тортата, когато вече всички гости са дошли. В случай, че желаете да обхвана всички събития от идването на първия гост, подаряването на подаръците и духането на свещичките, то тогава ще е нужно повече време, но обикновено не повече от 2 часа.

В срок след 3 седмици от заснемане на събитието ще получите всички снимки с обработка на диск.

Най-бързо и точно това може да стане като се обадите на телефон 0889 369 889. Разбира се, записване може да се направи,чрез лично съобщение на Фейсбук страницата или на e-mail: martinpopovphotography@gmail.com. Ще отговоря на съобщенията ви при първа възможност.

Comments are closed.

Scroll To Top