You are here: Home / Заведения / Винарна Видинска Гъмза

Винарна Видинска Гъмза

Видин, ул.Баба Вида 9 0896 33 23 73

Винарна Видинска Гъмза

Видинска Гъмза е сравнително младо име на винения пазар в България. Създадена от собственици на над 600 дка винени лозя в района на село Ново Село, област Видин, тя въплъщава най – добрите традиции на новоселските винари, прочули областта с производството на висококачествени вина.Десетки години назад във времето тази част на Северозападна България е известна с отглеждането на сортове грозде, от които по-късно се произвежда вино, наистина достойно за определението Елексир на боговете.

“> “> “> “> “>

Видинска Гъмза разполага със собствена изба в село Ново Село и е специализирана в производството на червени и бели вина в лимитирани серии, като се отделя изключително внимание на всеки детайл от производствения процес – от отглеждането на лозята, през беритбата на гроздето в най – подходящия за това момент, до бутилирането на готовото вино и неговото представяне. Така, съчетавайки умело традиция и иновация, винарите от „Видинска Гъмза” създават не просто поредната бутилка вино, а истинско постижение на винопроизводството, невероятно удоволствие за всички сетива.

Видинска Гъмза отглежда и обработва повече от 600 дка собствени лозови масиви. За тях се грижат компетентни и съвестни агрономи, които строго следят процеса на растеж и развитие, което от своя страна е гаранция за добив на висококачествен гроздов материал за получаване на качествено вино.

Лозята са разположени по хълмовете на южния Дунавски бряг, около село Ново Село. Климатичните условия и богатата почвена покривка благоприятстват за развитието

на всички тези ароматни сортове, които използваме при производството на нашите вина. Умереноконтиненталният климат в района, горещото лято и голямото количество слънчеви дни, както и проветривостта на хълмовете, върху които отглеждаме лозята, са идеални дори и за капризния сорт Гъмза.

Гроздето от различните местности на нашите лозови масиви, дори и от един сорт, се винифицира самостоятелно, давайки индивидуален облик на всяка отделна партида.

На винения пазар за ценителите на хубавото вино Видинска Гъмза предлага своите вина в две серии под търговските марки METERIZ и НОВОСЕЛСКО ВИНО, носещи имената на географските местности, в които се намират лозовите масиви. Видинска Гъмза

произвежда висококачествени вина от традиционния български сорт Новоселска Гъмза, както и от добилите световна популярност Мерло, Каберне Совиньон, Мускат Отонел и Шардоне. Видинска Гъмза умело съчетава качествата на двата сорта Гъмза и Мерло, като представя на пазара изключителното купажно вино Гъмза по Мерло.

Видинска Гъмза се стреми към една основна цел: чрез прилагане на уникални технологични решения, майсторски комбинирани с традицията, да създава вина с все по – запомнящи се вкус и аромат, с върхови качества, предназначени да задоволят и най – високите изисквания.

Видинска Гъмза е сравнително младо име на винения пазар в България. Създадена от собственици на над 600 дка винени лозя в района на село Ново Село, област Видин, тя въплъщава най – добрите традиции на новоселските винари, прочули областта с производството на висококачествени вина.

Comments are closed.

Scroll To Top