You are here: Home / Заведения / Бистро Дионисиос

Бистро Дионисиос

Албена 0888 581 345 / 0888 462 270

Бистро Дионисиос на плаж Моби Дик курортен комплекс Албена

Албена е един от най-красивите курорти по българското черноморско крайбрежие, със своята 6 км плажна ивица, богата зеленина и спокойствие.

Бистро Дионисиос се намира на самия плаж, в северната край на Албена. Бистрото е разположено на собствен плаж, дълъг около 250 метра. Отдава под наем 100 чадъра и 100 шезлонга на атрактивни цени, с възможност за отстъпки, за по-дълъг период от време.

Местоположението му е отлично – заливът е спокоен, идват много почиващи с малки деца, тихо е, има прекрасна гледка към комплекс Албена околните вилни зони, Балчик и нос Калиакра, както и всички условия за приятно прекарване на плажа и в ресторанта.

Ресторант-бистро Дионисиос е уникален и с това, че е създаден от един голям художник – Христо Господинов Печката, график, керамик, плакатист – пространствен оформител, създател на много графични знаци, както и на серия ловни ножове, ловджия, сърфист. Много негови приятели са идвали и продължават да идват, за да си спомнят за този изключителен човек, пълен с талант, енергия, виталност и доброта.

Всичко тук е помислено от него и сътворено от ръцете му – от камък и дърво. Има скулптури, глинени кашпи, декоративни каменни стени, обрасли с редки видове растения. Посадил е 5 вида лози на самия бряг, от които всяка година се прави вино. Създал е един зелен рай, с автентична атмосфера, даващ възможност човек да се докосне до най-истинските неща – морето, слънцето, пясъка, растенията, изкуството.

Наследниците му запазват изцяло интериора и специалните рецепти, измислени и проверени от него – уникалната рибена супа, саламуриката към нея, прекрасната топло пушена риба – приготвена на място в създадена за целта пушилня. Има и много други ястия, с истински, автентичен вкус, заради отличните продукти вложени в тях и любовта, старанието и таланта на майсторите.

От момента на откриването си през 1999 г., ресторантът си е създал име на интересно и приятно място с история и настояще, със лоялна българска и международна клиентела, която го посещава редовно.

Тук има отлично плажно волейболно игрище, катерушки за децата, водни атракции – джет, банан и други.

Тук може да бъде организирано служебно парти, рожден ден, сватба, 8-ми декември, Нова година, Великден, Гергьовден, според това какво е нужно, с подходящо подбрано меню, музика, украса.

Има богато разнообразие и асортимент от предлагани ястия – специалитети – вегетариански, рибни, месни, агнешки, национални. Ястия на сач, катино мезе, пиле в палачинка, плата от различни видове риба.

Предлагаме коктейли на плажа, фламбирани палачинки и отстъпки за редовните ни клиенти.

Обикновено отваря врати в началото на май и може да посреща гости до края на септември. При конкретен повод и договорка, бистро Дионисиус работи, когато е нужно.

Стараем се качеството на обслужване да е високо, а клиентите ни да си тръгнат като наши приятели и да очакват с нетърпение следващата ни среща.

Бистро Дионисиос се намира на самия плаж, в северната край на Албена. Бистрото е разположено на собствен плаж, дълъг около 250 метра. Отдава под наем 100 чадъра и 100 шезлонга на атрактивни цени, с възможност за отстъпки, за по-дълъг период от време.

Comments are closed.

Scroll To Top