You are here: Home / Заведения / Бирария Ale House

Бирария Ale House

    София, ул. Христо Белчев 42  0884 320 400 / 02 9 801 717

Бирария Ale House

Благодарение на огромните съдове за съхранение и доферментация на ЖИВАТА бира, заведението се превръща в част от пивоварната. Усещането да опиташ истинско ЖИВО, непастьоризирано и без стабилизатори пиво до сега беше привилегия единствено на пивоварите. В Ale House това може да направи всеки клиент, ценител и почитател на кехлибарената течност.

Името Ale House се превежда буквално като пивница, но спокойно можем да я наречем и дом на живото пиво – даже образцов, ако дадем оценка на обстановката и обзавеждането от масивно тъмно дърво и кожа. Бира се сервира в повечето заведения, но навсякъде чакаме бармана или сервитьора да ни я поднесе. Не и в Ale House, където сме внедрили уникална система, неизползвана досега по българските земи – от огромни съдове за доферментация (ще ги видите веднага с влизането) ЖИВОТО пиво циркулира по тръби из цялото заведение и потича с едно дръпване на кранчето директно в чашата ви, а брояч отмерва колко сте си сипали.

Масите, снабдени с такъв индивидуален кран, са цели 20, така че ще успеете сам да напълните чашата си. Ако все пак това не ви изкушава и не сте много по бирата, в Ale House сме добре подготвени да Ви предложим и уиски – в листа се редят над 30 вида, отлежали, малцови и други по вкуса ви. Изборът на високоалкохолни и безалкохолни напитки в бирарията е впечатляващ. В Ale House ще имате честта да опитате и два вида лимитирани мискетови ракии – Културна и Бастуните, които не се предлагат в други заведения или в търговската мрежа.

Менюто на Ale House е разнообразно и много вкусно, като разбира се, мезетата и ястията, които вървят с бира са на почит. Благодарение на отличните готвачи, кухнята на Ale House e известна с крехките джолани, вурстове, картофки по разни рецепти, включително домашен чипс, крилца и дори дивеч. В Ale House може винаги да разчитате на прясно месо от елен и глиган.

От скоро в бирарията може да опитате няколко изключителни ястия от сьомга и прясна риба според сезона. Приготвените по специална рецепта ястия от телешко месо са сред фаворитите на нашите клиенти и задължително трябва да ги пробвате. Добре дошли сте и на обяд, когато Ви очаква вкусно обедно меню.

Хапването и пийването в Ale House са достатъчен, но не и единствен повод да минавате често с компанията – в петък и събота вечер в бирарията има и жива музика. ЖИВО пиво и жива музика – каква по-добра комбинация!

Благодарение на огромните съдове за съхранение и доферментация на ЖИВАТА бира, заведението се превръща в част от пивоварната.

Comments are closed.

Scroll To Top