You are here: Home / Магазини / Бижута Номинейшън

Бижута Номинейшън

    София, бул. Черни връх 100  0885 13 58 43

Бижута Номинейшън

Компания NominatioN е основана през 1987 г. в Сесто Фиорентино,близо до Флоренция, Италия.

Защо да не създам гривна,която всеки да може да си направи лично за себе си, по свой вкус всеки път когато пожелае, точно като сладолед sundae – Паоло Дженсини, Nomination s.r.l. sundae е сладолед от тип Корнети, който се продава в различни ванички и с различни вкусове.Така всеки сам си избира топки сладолед по свой вкус.

Идеята за моден аксесоар,който дава възможност да изразиш своята личност, ценности, страст, политика, тайни и чувственост…. да изразиш себе си, e на Паоло Дженсини. Много години Дженсини въртял малко кафене,където той заслепявал и очаровал своите клиенти с невероятно оригинални сладоледени десерти. Свободното си време, той използвал да задоволява страстта на живота си да прави бижута, със своята нетрадиционна креативност.

Добивайки естетическото вдъхновение от дизайна на Флорентинските бижута и стоманените верижки на часовници, Дженсини размишлявал как той би могъл да направи една крачка по-напред, като създаде продукт,който да задоволява различните нужди на клиентите като никой друг.

Заинтригуван от традиционните италиански верижки и синджирчета,изработвани по поръчка на клиента, Дженсини изобретява модулна или ‘композивна’ гривна,съставена от серия линкове.

Свързани от специален механизъм, всеки сегмент от гривната може да се премести или замени с такъв с различна декорация и дизайн.Изработени от от висококачествена стомана, с 18 К златни, както и символи от сребро, линковете на гривната никога няма да се износят, потъмнеят или избелеят. Дженсини кръщава своето изобретение “Nomination”, от латинското значение на думата давам на някого точното име.

Скоро след отварянето на малко магазинче във Флоренция, бижутата на Nomination хващат окото на Лоти Кристиансен,собственичка на Датска дистрибуционна компания.Кристиансен веднага разбира силата и безкрайния потенциал на красивите бижута,които могат да будат персонализирани по уникален начин.Така тя става дистрибутор за Скандинавия и Обединеното Кралство. Във времето стъпва и в Съединените щати и Канада.Във всяка страна, Композивната гривна светкавично се разпростира на конкурентния пазар на бижута.

През всичките тези години на успех и развитие, компания Nomination остава вярна на своите италиански правила и семейни ценности.Производството си остава в централизирано в 4 фабрики в полите на Флоренция, където компанията дава работа на 180 местни работници в обстановка напомняща семейна среда.

Сега Nomination е производител на Италиански гривни от световна величина и има дистрибуционна мрежа от 8000 независими търговци в над 30 страни по света.

Компания NominatioN е основана през 1987 г. в Сесто Фиорентино,близо до Флоренция, Италия.

Comments are closed.

Scroll To Top